ادامه تحصیل در خارج از کشور برای بسیاری از دانشجویان و بسیاری از افرادی که قصد تحصیل در خارج از کشور رو دارند جذاب هست. اما همین جذاب بودن در عین حال، برای اونها مبهم است که چجوری می تونند در یک کشور جدید با فرهنگها و سنتهای متفاوت و آداب و رسوم جدید دووم بیاورند.
درسته که این مسیر مبهمه ولی در عین سختی، خیلی هم شیرینه. تحصیل تو یه کشور جدید تجربههای جدیدی را به این افراد اضافه می کنه که شاید هیچگاه در زندگی نمیتونستند اونارو کسب کنند. در این مطلب برای شما 10 تا از مهم ترین تجربههای تحصیل در یک کشور دیگه جمعآوری کردیم که اگه شما هم قصد تحصیل تو یک کشور دیگهرو داشتین از این تجریه ها استفاده کنید.
1- وسیلههای مهمتون رو جمع کنید
اولین تجربه این هست که بدونید باید چی با خودتون ببرید. به غیر از مدارک و لباس و این چیزای کلی، وسیلههای دیگهای هم هست که ممکنه تو ذهنتون بهش فکر کرده باشین. بهترین روش برای این کار درست کردن چک لیست هست. از همین الان که این مطلب رو می خونید، یه دفترچه و خودکار بردارید، شروع کنید یه چک لیست درست کنید و هر چیزی که به نظرتون مهم هست یا چیزایی که دوست دارید با خودتون ببرید. تو دفترچهتون که می نویسدی کنار اسم هر کدوم از اونها، یه دایره یا مربع بکشید که جای تیک زدن باشه . دقت کنید که تو این بخش نیازی نیست که فکر حجم و چمدون و چقدر جا دارید و چجوری می تونید و .. باشید. فقط و فقط بنویسید. زمانی که خواستید وسیلهها و چمدونتون رو ببندید، اون وقته که باد الویت بندی بکنید که کدوم رو میخواید ببرید و کدوم رو نمی خوای ببری یا کدوم رو می تونید ببری و کدوم رو نمی تونی ببری.
2- پاسپورت و ویزا: هر چه سریعتر اقدام کنید
همین الان پاشید. درسته که همه این جمله رو به شما میگن ، ولی اگه بدونید که چقدر مهمه همین الان مدارکتون رو جمع میکنید و برای ویزا اقدام میکنید. گرفتن ویزا زمانبر هست و اصلا قابل پیش بینی نیست. هر اتفاقی ممکنه رخ بده، از اینکه نتونید خوب مصاحبه کنید تا اینکه ویزاتون تو اداره پست گم بشه یا اون کارمند مریض بشه و بدشانسیهایی که فقط تو گرفتن ویزا ممکنه رخ بده.
3- آشنا شدن باکشوری که می خواهید بروید
قبل از اینکه پاتون به اون کشور برسه باید فرهنگ اون کشور رو بدونید. بهترین روش هم گوگل کردن هست. فکر کنید یه نفر که فرهنگ ایرانی رو ندونه و بیاد تو ایران و از خوشحالی که به ایران رسیده، بخواد بره مامور حراست رو بوس کنه. پس اول از همه آداب و سنت و فرنگ غالب و اکثریت در اون کشور رو بدونید، اینکه چه غذایی می خورن و چجوری لباس می پوشن و رفتار اجتماعییشون چطور هست . از افراد و گروهها و هموطنانی که اطلاعات صحیح و درستی راجع به اون کشور دارند سوال کنید و بدونید که کجا دارید میرید. خیلیها این کار رو نمی کنند و فکر می کنند که فرق چندانی نیست، اما دونستن فرهنگ یک کشور دیگه، و با دید وسیع و باز وارد یک کشور شدن، علاوه بر اینکه خیلی جذاب و میتونه بهترین قسمت سفر باشه، نیاز شما رو در برقراری ارتباط راحتتر میکند.
4- با قاطعیت و آگانه تصمیم بگیرید
مهم نیست که چقدر برای وارد شدن به یک منطقه جدید آماده هستید. چون هیچ چیزی قطعی و 100% نیست. اگه سوالی در اینباره دارید با یه مشاور تحصیل در خارج از کشور صحبت کنید. داشتن جواب سوالاتون قبل از سفر، خیلی بهتر اینکه برید اونجا تا چند وقت سردرگم باشید. ممکنه هنجارهای ما برای اونا ناهنجاری باشه و یه رفتار هنجار برای اونا ممکنه برای ما ناهنجار باشه و از دیدین این کار تعجب کنیم.
5- دوست پیدا کنید
این کار ساده ای است ولی خیلی متفاوت از کشور خودمون هست. از بومی های اون منطقه کمک بخواید و سعی کن با آدمهایی که حداقل از نظر خودت موجه و قابل اعتماد ارتباط برقرار کنی.
6- شهر را پیاده بگردید
شاید وقتی در کشور خود باشید آنقدر همه چیز برایتان عادی و تکراری باشد که از پیادهروی برای سفرهای درون شهری خود استفاده نکنید. اما وقتی وارد کشور و شهر جدیدی میشوید، کنجکاوی شما و جدید بودن مناظر باعث میشود بخواهید بعضی از مقاصد کوتاه را پیاده طی کنید. حتما قبل از سفر کفش راحت و مناسبی برای پیادهروی تهیه کنید و همچنین لباسهای راحت را برای پیاده روی انتخاب کنید تا بیشتر لذت ببرید.
7- شما توریست نیستید، پس با آنها متفاوت باشید
تجربه تحصیل در خارج از کشور تقریبا یک اقامت طولانی مدت در کشوری با فرهنگ نسبتا بیگانه است. سعی کنید تا جایی که امکان دارد همرنگ جماعت شو. مطمئنا” جذاب نیست چون از کشور دیگری اومدی و مثلا لباسهایی با پرچم کشور ایران رو بپوشی یا با شلوارک و لباسهای راحتی سر کلاس حاضر شوید. بعضی وقتها توریستهایی که به صورت کوتاه مدت وارد منطقهای میشوند میتوانند با این رفتارها چهره هیجانانگیزی از کشور خود به نمایش بگذارند اما برای فردی که حالا جزئی از جامعه جدید است، اصرار بر حفظ و اجرای فرهنگی بومی خود نمیتواند به موفقیت او در جامعه جدید منجر شود.
8- در تماس باشید
خانواده با ارزشترین دارایی هر انسانی در طول زندگی است. وقتی که شما از خانه خود جدا میشوید ، آنها دلتنگ شما می شوند. این موضوع ممکن است جوری شود که شما از شدت هیجان این کار را فراموش کنید و یا مشغله داشته باشید. اما الویت تماس خودتون رو ، خانواده انتخاب کنید و برنامه ای برای این کار داشته باشید . به طور مرتب با خونه و خانواده تماس بگیرید. اسکایپ بهترین اپلیکیشن برای این نوع ارتباط است هم تماس صوتی داره، هم تصویری و هم چت . واتس اپ و کلی از این برنامه ها هست که می تونید عکسهاتون رو قبل از اینکه استوری کنید برای خانوادتون بفرستید.
9- برای تجربیات خود وقت بگذارید
اگر همراه با یکی از دوستان خود برای تحصیل به شهر یا کشور دیگری رفتهاید در این صورت خیلی خوششانس هستید که حداقل فرد آشنایی را در غربت همراه خود دارید تا راحتتر با اوضاع جدید وفق یابید. میتوانید با این قوتقلب به کسب تجارب جدید و یافتن دوستانی بپردازید که ممکن است یک عمر دوستی خود را با شما ادامه دهند. در هر صورت برای کشف دنیای جدید و بیرون آمدن از دایره امن قدیمی خود نترسید و جنبه جدیدی از شخصیت خود را کشف کنید.
10- با تجربه تحصیل در خارج از کشور خاطرات خود را ثبت کنید
هرطوری که میتوانید خاطرات تجربه و تحصیل در خارج از کشور را ثبت کنید. میتوانید یک وبلاگ داشته باشید، عکس بگیرید، فیلم بگیرید یا خاطرات خود را یادداشت کنید. سالها بعد وقتی بخواهید دوران خوش تحصیل در خارج از کشور خود را به یاد آورید دیگر مهم نیست خاطرات چقدر در ذهن شما کمرنگ شده و جزئیات را فراموش کرده باشید. مستند کردن خاطرات و تجربیات به شما این امکان را میدهد که همه چیز را با جزئیات به یاد آورده و تجربیات کاملتری را در اختیار بقیه بگذارید.
دیدگاه خود را ارسال کنید...